Islamic Republic of Iran

  به گفته مدیر اجرائی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در افتتاحیه نشست پاناما، فساد سارق توسعه اقتصادی و اجتماعی است.

به گفته مدیر اجرائی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، یوری فدوتف، در افتتاحیه پنجمین اجلاس کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون مقابله با فساد در پاناما، " فساد سارق توسعه اقتصادی و اجتماعی است که فرصتهای مردم عادی برای پیشرفت و موفقیت را به یغما می برد."

آقای فدوتف بر ارتباط میان فساد و توسعه پایدار تأکید کرد و افزود فساد تنها یک جرم نیست بلکه مشوق اصلی اقدامات مجرمانه دیگر مانند جرائم سازمان یافته فراملی و قاچاق مواد مخدر است.

به گفته آقای فدوتف " بدون وجود فساد و رشوه خواری، قاچاق میلیونها زن، کودک و مرد برای برده گی ممکن نیست؛ هزاران سلاح کوچک نمی توانند به مقاصد پر خشونت خود برسند؛ و هزاران کیلو مواد مخدر نیز نمی توانند به دست مصرف کنندگان برسند." حاکمیت قانون بطور فزاینده ای به عنوان پایه و اساس شفافیت و پاسخگویی، و عامل توانمند کننده توسعه پایدار به رسمیت شناخته شده است.

فساد تأثیر مخربی در سراسر جهان دارد. بر اساس تخمین بانک جهانی، هر سال، بین 20 تا 40 میلیارد دلار از درآمدهای کشورهای در حال توسعه به علت فساد و رشوه خواری از بین می رود. محیط زیست نیز متحمل خسارت می گردد: هزینه های زیرساخت های آب با وجود فساد تا 40 درصد افزایش یافته است که این میزان برابر 12 میلیارد دلار هزینه مضاعف بر هزینه های هر سال برای تهیه آب آشامیدنی و بهداشت در سراسر جهان است.

کنوانسیون مقابله با فساد سازمان ملل متحد سنگ بنای مبارزه با فساد است. تنها این کنوانسیون میدان عملی گسترده دارد تا با هر نوع از فساد مقابله کند و تضمین نماید که قوانین ملی علیه فساد کاملا بر اساس کنوانسیون می باشد؛ که تمایل به همکاری و تبادل اطلاعات در سراسر مرزها وجود دارد؛ و اینکه تعهد قوی به مقابله با فساد وجود دارد.

اما آقای فدوتوف تأکید کرد که این موفقیت نیازمند این است تا همه علیه فساد یک صدا شوند. " ما به ائتلافی قدرتمند و قوی از دولت ها، جامعه تجاری، جامعه مدنی، دانشگاه ها و رسانه ها برای مقاومت در برابر فساد، و ایجاد فرهنگ پیشگیری و یکپارچه نیازمندیم."

رئیس جمهور پاناما، ریکاردو مارتینلی، در سخنان خود با تاکید بر اهمیت مقابله با فساد گفت: " کنوانسیون مقابله با فساد سازمان ملل متحد به ما اجازه می دهد با همکاری یکدیگر با بزرگترین چالشی که به عنوان جامعه جهانی پیش روی ماست مقابله کنیم."

اجلاس مذکور در پاناما که یک هفته به طول انجامید، بزرگترین رویداد دوسالانه در خصوص مقابله با فساد است که بیش از 1500 شرکت کننده از کشورهای عضو، بخش خصوصی، دانشگاهها و رسانه ها را برای بررسی شیوه های مفید و موفقیت در مقابله با فساد تحت کنوانسیون مقابله با فساد گردهم می آورد.

این کنوانسیون در حال حاضر 168 عضو دارد و فراتر از تمامی کنوانسیون های سازمان ملل متحد، با وجود مکانیسم بررسی منحصر بفرد خود توانسته پس از 4 سال بیش از 1400 کارشناس مقابله با فساد را آموزش داده و به 35 کشور عضو برای اصلاح قوانین خود کمک نماید. 

اطلاعات بیشتر در:

سخنرانی افتتاحیه مدیر اجرائی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در پنجمین اجلاس کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون سازمان ملل علیه فساد

مدارک مربوط به پنجمین اجلاس کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون سازمان ملل علیه فساد

وب سایت کنفرانس

تلاش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد علیه فساد و جرم اقتصادی