Islamic Republic of Iran

 
برگزاری نشست کشوری "معاضدت قضایی متقابل و همکاری‌های قضایی " توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در تبریز، آذربایجان شرقی

نشست کشوری "همکاری‌های قضایی بین‌المللی در خصوص معاضدت قضایی متقابل و استرداد مجرمین" به طور مشترک توسط دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران و قوه قضاییه جهموری اسلامی ایران در تاریخ 14 - 13 اردیبهشت 1396 (4-3 مه 2017) در شهر تبریز در  آذربایجان شرقی برگزار شد. برگزاری این رویداد با حمایت مالی سخاوتمندانه دولت ژاپن به برنامه مشارکت کشوری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران امکان‌پذیر شد.

 

اداره معاهدات دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد در وین - اتریش در همکاری نزدیک خود با دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران شرایط شرکت دو کارشناس ارشد خود از حوزه پیشگیری از جرم و عدالت کیفری را در این نشست تسهیل کرد. یک دادستان ارشد از کشور سوئیس و یک عضو ارشد بخش تحقیقات جنایی پلیس بین‌الملل در ایران، در بین تسهیل‌گران این نشست بودند. همچنین، اداره کل امور حقوقی بین المللی وزارت امورخارجه این دفتر را در برگزاری نشست تبریز یاری نمود.

 

این نشست فرصت را برای 75 قاضی و دادستان استان آذربایجان شرقی فراهم آورد تا با اصول همکاری‌های قضایی بین‌المللی، معاضدت قضایی متقابل و استرداد مجرمین،  با تأکید بر کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با جرائم سازمان یافته،  آشنا شده و اطلاعات خود را در این زمینه به‌روزرسانی کنند.

 

در مدت دو روز این اجلاس، جلسات متعددی همراه با بحث و گفت‌وگو و تبادل تجربیات ملی و بین‌المللی برگزار شد. موضوعات مورد بحث عبارت بودند از (1) میزان پتانسیل‌های قانونی جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با همکاری قضایی بین‌المللی؛ (2) دستاوردهای برجسته کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با جرایم سازمان‌یافته: فرصت‌های مشارکت جامعه بین‌المللی در برابر جرایم سازمان‌یافته فراملی؛ (3) آشنایی با نقش جهانی پلیس بین‌الملل و موقعیت و وظایف اینترپل ایران؛ (4) همکاری بین‌المللی در جمع‌آوری مدارک الکترونیکی و راهنمایی‌های اساسی برای محققان و دادستان‌ها: روش و نمونه‌هایی از نحوه درخواست داده‌های الکترونیکی و دیجیتال؛ و نحوه درخواست شواهد از دیگر حوزه‌های قضایی؛ (5) دیدگاه ملی ایران در زمینه معاضدت قضایی؛ (6) معاضدت قضایی: راه حل‌ها و غلبه بر موانع؛ (7) آشنایی با "ابزار نوشتن درخواست معاضدت قضایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد"؛ (8) محرمانه بودن و افشای اطلاعات در دادرسی رسمی؛ (9) نقش و مأموریت "مقامات مرکزی معاضدت‌های قضایی" در کشورهای عضو؛ و (10) نحوه همکاری قضایی بین‌المللی توسط قوه قضاییه ایران.

 

در اختتامیه این نشست، حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای حکمت علی مظفری، ریاست کل دادگستری استان آذربایجان شرقی، همکاری تخصصی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد با قوه قضاییه و دولت جمهوری اسلامی ایران را مثبت ارزیابی کرد. همچنین، شرکت‌کنندگان در این اجلاس به اتفاق آرا از دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد درخواست همکاری جهت برگزاری جلسات آموزشی بیشتر برای قضات و دادستان‌ها را خواستار شدند.

.