Islamic Republic of Iran


بازدید نمایندگان گروه مینی دوبلین در ایران از مدرسه کودکان آسیب پذیر.

 

مهمانان به همراه آقای دکتر افشار و خانم آرزومندی در وسط

 

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۵-
مؤسسه ارتقاء کیفیت زندگی ایرانیان (ایلیا)، یک سازمان مردم‌نهاد ایرانی است که مروج سلامت بهینه برای کودکان با نیازهای خاص، از جمله کودکان متعلق به جوامع مهاجران و پناهجویان، یا کودکان خیابانی است. ایلیا قصد دارد کودکان را از طریق پیشگیری از سوء مصرف مواد، ارائه آموزش ابتدایی، حمایت اجتماعی، خدمات مراقبت درمانی و نیز مداخلات خانوادگی و اجتماعی در استان‌های تهران و البرز، توانمند کند.
خانم منیره آرزومندی، مدیر ایلیا اظهار داشت که ایلیا زمانی احداث شد که تعدادی از زنان با گروهی از کودکان آسیب‌پذیر افغان دیدار کردند و تصمیم گرفتند که به نیازهای این اجتماع خاص رسیدگی کنند. در سال 1386، این سازمان مردم نهاد، مرکزی را در کرج، حدود 20 کیلومتری غرب تهران احداث کرد. داوطلبان از دانشگاه‌های اطراف به سازمان پیوستند و در اداره سازمان و ارائه مشاوره به این خانواده‌های آسیب‌پذیر مشغول شدند. این مشاوره‌ها، با ارزیابی نیازهای خاص این خانواده‌ها و ارائه خدمات برای تامین این نیازها آغاز ‌شد. پس از سه سال، ایلیا مرکزی دیگر در شهر ریِ تهران، و متعاقب آن یک مدرسه غیررسمی در نعمت آباد و یک کلینیک حمایت روانی-اجتماعی تاسیس کرد.
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد از سال 1388 با ایلیا در ارتباط بوده و از اجرای آزمایشی فنون مشاوره جدیدی که منجر به کاهش مصرف مواد در میان جوانان آسیب‌پذیر می‌شود، پشتیبانی کرده است. دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، همچنین به همراه ایلیا دست به اجرای آزمایشی بسته آموزش مهارت‌های زندگی زد که منجر به پیشرفت‌های مهمی در رفتارهای اجتماعی کودکان شد.
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران به همراه ستاد مبارزه با مواد مخدر در اردیبهشت 1395 بازدیدی را برای نمایندگان گروه مینی دوبلین را از مدرسه‌ای با بیش از 600 کودک آسیب‌پذیر، که توسط ایلیا در شهر ریِ تهران اداره می‌شود، ترتیب داد. بازدیدکنندگان مشتمل بر نمایندگانی از سفارت های جمهوری اتریش، پادشاهی دانمارک، فنلاند، نیوزلند، سوئد، سوییس، پادشاهی نروژ و بریتانیا بودند.
 

گزارش در مورد ایلیا به نمایندگان گروه مینی دوبلین
 جناب آقای دکتر پرویز افشار، معاون کاهش تقاضا و توسعه همکاری مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن استقبال از مهمانان، بر اهمیت برنامه‌های پیشگیری اولیه و ثانویه تأکید کرد و به تشریح تعدادی از برنامه‌های موفق پیشگیری پرداخت که با همکاری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در کشور اجرا شده‌اند. وی افزود که سوء مصرف مواد یکی از نگرانی‌های جدی ایران است و ادامه حمایت‌ها ضروری بوده و تجارب موفق کشورهای اروپایی مانند بریتانیا، سوئد و اتریش می‌تواند برای کشور مفید باشد.
ایلیا دو مشکل عمده که این گروه¬ های محروم با آن مواجهند را شناسایی کرده است. یکی از مشکلات عمده، نبود منابع مالی است. والدین، بیشتر اوقات، مجبور می‌شوند کودکانشان را از مدرسه خارج کنند تا کمک خرج خانواده باشند. این امر موجب بی‌سوادی و فقدان سایر مهارت‌ها در کودکان شده و در نتیجه این کودکان قادر به کاری به جز کارهای یدی ابتدایی نخواهند بود. چنین کارهایی فرصت‌های آینده این کودکان را محدود کرده و چرخه مخربی ایجاد می‌کنند. مواد مخدر خطر دیگری است که این گروه ها را تهدید می‌کنند. به دلیل نرخ بالای مصرف مواد در این جوامع محروم، کودکان از سنین بسیار پایین در معرض مواد مخدر، خشونت خانگی و سایر مشکلات مرتبط هستند.

 

 

 

ایلیا طیف گسترده‌ای از خدمات و فرصت‌ها را فراهم می‌کند، از جمله: 1. آموزش ابتدایی رایگان برای کودکان؛ ایلیا حتی پس از پایان آموزش ابتدایی، برای ورود به دانشگاه نیز به کودکان کمک می‌کند. 2. آموزش مهارت‌های زندگی به کودکان؛ 3. آموزش مهارت ‌های فرزندپروری؛ 4. آموزش والدین در مورد حقوق کودکان/ پیشگیری از کودک آزاری؛ 5. تیم‌های ورزشی؛ 6. خدمات مراقبت درمانی مانند تأمین وعده‌های غذایی سالم، واکسیناسیون، صابون، مسواک و غیره؛ 7. حمایت روانی-اجتماعی از کودکان و خانواده‌هایشان؛ 8. مداخلات کوتاه برای تعیین دلیل مصرف مواد و بهترین شیوه توقف آن.

 

 

دیدار گروه مینی دوبلین  از کودکان کلاس

دیدار گروه مینی دوبلین از کودکان کارگاه

نمایندگان گروه مینی دوبلین، به همراه آقای لیک بونوات، نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران، فرصت بازدید از کودکان در کلاس‌ها و کارگاه‌هایشان را پیدا کردند. آن‌ها توانستند مشاهده کنند چطور نیازهای کودکانی که عمدتا مهاجر افغان بودند، با ارائه مهارت‌های زندگی و فرصت‌های بهتر تامین می‌شود و چه طور این امر می تواند مهاجرت‌های آتی را با ارائه امید برای زندگی بهتر به این جوامعِ آسیب پذیر، پایدار کند.