Islamic Republic of Iran

 

کارگاه منطقه‌ای: تقویت همکاری کشورهای همسایه جهت ارتقای رفاه کودکان

 

stories/11sep2014-addiction-cong/11sep2014addiction-cong1.jpg کارگاه منطقه‌ای معرفی برنامۀ تقویت بنیان خانواده برای والدین و نوجوانان در تهران

در تاریخ 2 الی 4 شهریور ماه 1394 کارگاه منطقه‌ای معرفی برنامۀ تقویت بنیان خانواده برای والدین و نوجوانان در تهران (جمهوری اسلامی ایران) برگزار شد. این رویداد، با همکاری برنامۀ منطقه‌ای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای افغانستان و کشورهای همسایه و ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران، با حمایت مالی دولت ژاپن تحقق یافت. هیئت‌های 8 کشور برنامۀ منطقه‌ای به همراه نمایندگان سفارتخانه‌های افغانستان، اتریش، فنلاند، ایتالیا، ژاپن، قزاقستان، نروژ، سوئد و تاجیکستان در تهران در این کارگاه شرکت کردند.

برنامۀ تقویت بنیان خانواده برای والدین و نوجوانان (14-10 سال) که با نام SFP 10-14 نیز شناخته می‌شود، برنامه‌ای پیشگیرانه است که هدف آن افزایش تاب‌آوری کودکان در مقابل عوامل خطر، خصوصاً تنش و فشار همسالان است که عوامل تعیین کنندۀ مهمی در شروع مصرف مواد مخدر هستند. این برنامه، والدین، کودکان و طیف گسترده‌تری از جامعه را به واسطۀ فعالیت‌های گروهی گرد هم می‌آورد که هدف از آن بهبود مهارت‌های پرورشی مراقبان است. آقای لیندسی کومبز، مشاور ارشد SFP 10-14 از دانشگاه آکسفورد بروکس، از طریق بازبینی برخی مطالعاتی که بیانگر کارآیی بالای این برنامه هستند، در مورد شواهد محور بودن SFP 10-14 توضیح داد. کشورهای امریکای مرکزی و جنوبی مانند پاناما، هندوراس، گواتمالا و برزیل در حال حاضر SFP 10-14 را به صورت آزمایشی و با حمایت دفتر UNODC آغاز کرده‌اند.

نتایج حاصل از برنامه‌های پیشگیری که قبلاً در کشورهای منطقه انجام شده‌اند مانند برنامۀ خانواده و مدرسه در کنار هم (FAST) در ایران و ازبکستان در این کارگاه ارائه شدند. برنامه FAST یکی از بهترین برنامه‌های آموزش مهارت شواهد محور به خانواده هاست تا بتوانند رفاه کودک خویش را بهبود بخشند. این برنامه در سطح جهانی در بیش از 2،500 مدرسه در 14 کشور اجراء شده است. در مورد اهمیت رویکردهای خانواده محور، آقای ودیع معلوف، هماهنگ کنندۀ برنامه، بخش عملیات دفتر UNODC، شعبه پیشگیری از مواد مخدر و بهداشت پیشگیرانه در وین، توضیح داد که فرزند پروری پیشگیری است و حمایت از والدین برای این که مراقبین بهترین باشند، کارآمدتر است زیرا آنها همیشه بهترین‌ها را برای کودکان خود آرزو دارند. خانواده مهم‌ترین نهادی است که برای پیشگیری می‌توان بر آن تکیه کرد. این امر از سوی دکتر ندیم رحمان، هماهنگ کنندۀ زیر برنامۀ 3 از برنامۀ منطقه‌ای دفتر UNODC برای افغانستان و کشورهای همسایه نیز تأکید شد؛ وی تسهیل مباحث و گروه‌های کاری کشورها در SFP 10-14 جهت جلب مشارکت کل خانواده از طریق بومی سازی فرهنگی و ساختاری برای هر کشور را بر عهده داشت.

در پایان کارگاه، نمایندگان کشورها متعهد شدند تا SFP 10-14 را به صورت آزمایشی آغاز نموده و برنامه‌های پیشگیری از مصرف مواد را دنبال کنند. مهمان ویژه از ستاد مبارزه با مواد مخدر در مراسم افتتاحیه و اختتامیه، دکتر پرویز افشار، معاون بخش کاهش تقاضای مواد و آقای عارف وهاب‌زاده، مدیر کل پیشگیری و امور فرهنگی، مکرراً بر نیاز بالا بردن استانداردهای برنامه‌های پیشگیری از مصرف مواد مخدر، همکاری منطقه‌ای و برنامه‌های آموزش مهارت خانواده جهت پیشگیری موفقیت‌آمیز مصرف مواد مخدر در میان نوجوانان تأکید کردند.
.
 
 

icon-doc Further information at:

 

Drug Prevention, Treatment and HIV/AIDS