Islamic Republic of Iran


تأكيد دبير كل و شركاي ميثاق پاريس بر تعهد بين المللي براي جلوگيري از قاچاق مواد مخدر از افغانستان

16 فوريه 2012- امروز دبير كل بان كي مون حمايت خود را از فعاليت بين المللي جامع و هماهنگي با هدف قطع جريان ترياك و هروئين از افغانستان اعلام كرد. وزراي حاضر در كنفرانس امروز وين بر لزوم كاهش كشت خشخاش، توليد ترياك و قاچاق مواد مخدر و سوء مصرف مواد به منظور ايجاد ائتلافي بين المللي و بزرگ براي مبارزه با قاچاق مواد افيوني تأكيد داشتند. آقاي آلن ژوپه، وزير امور خارجه فرانسه، و آقاي سرگي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه از جمله وزراي شركت كننده در اين كنفرانس بودند.

آقاي بان خطاب به شركاي ابتكار ميثاق پاريس كه چهارچوبي براي همكاري در زمينه كنترل قاچاق مواد افيوني از افغانستان به شمار مي رود، گفت، "قاچاق مواد مخدر و جرائم سازمان يافته فراملي منجر به تضعيف سلامت كشورهاي آسيب پذير و اجراي قانون مي شوند و تلاش ما را براي دستيابي به اهداف توسعه هزاره مختل مي كنند". وي افزود، "مبارزه با داد و ستد مواد مخدر براي كار ما به منظور كاهش فقر و افزايش استانداردهاي رفاه و بهزيستي بشر ضروري است."

آقاي يوري فدوتوف مدير اجرايي دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد اظهار داشت با توجه به خروج نيروهاي بين المللي كمك به امنيت از افغانستان در سال 2014، جامعه بين الملل از سازمان ملل متحد انتظار بيشتري خواهد داشت تا مسئوليت هاي ديگري را در حمايت از افغانستان به عهده بگيرد. آقاي فدوتوف كه حامي ابتكار قوي و 55 كشوري ميثاق پاريس است تأكيد كرد از آنجايي كه مسائل امنيتي بيشترين توجه را به خود معطوف ساخته اند، بايد به جوانب غير نظامي انتقال، توسعه، اداره و تقويت قدرت غير نظامي در سراسر افغانستان توجه ويژه اي كرد.

آقاي فدوتوف اظهار داشت، "ما در تمامي فعاليت ها ارتباط نزديكي با دولت افغانستان داريم تا مطمئن شويم روند نگران كننده افزايش توليد و كشت مواد افيوني را تغيير مي دهيم. از رهبر افغانستان مي خواهم اين مسئله را در اولويت ملي قرار دهد و مسئوليت هاي مشترك را در تمامي بخش هاي دولت افزايش دهد".

افغانستان حدود 90 درصد ترياك جهان را توليد مي كند. گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد پيرامون بررسي ترياك افغانستان در سال 2011 به افزايش شديد توليد ترياك، بالا رفتن قيمت محصول و افزايش داد و ستد مواد مخدر اشاره داشت كه بار ديگر بر ارتباط مستقيم ميان ناامني، كمبود كمك هاي كشاورزي و كشت خشخاش تأكيد داشت.

درآمد هاي ناشي از مواد مخدر مي توانند به تدريج ثبات بوجود آمده در دراز مدت را از بين ببرند. كنفرانس وزرا براي تقويت همكاري ها، با در نظر گرفتن نقش اساسي تلاش براي مقابله با مواد مخدر در ايجاد امنيت، دموكراسي و موفقيت در افغانستان، چهار زمينه اصلي را تعيين كرد: ابتكارات منطقه اي؛ مبارزه با جريان هاي مالي مرتبط با قاچاق مواد مخدر؛ جلوگيري از انحراف مواد پيش ساز مورد استفاده در توليد مواد مخدر؛ و كاهش سوء مصرف و اعتياد به مواد مخدر. تلاش هاي ابتكار ميثاق پاريس با هدف تقويت همكاري هاي منطقه اي و بين المللي در حمايت از تلاش هاي افغانستان براي مقابله با قاچاق مواد مخدر صورت مي گيرد.

آقاي فدوتوف اظهار داشت  كه در دسامبر 2011 دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برنامه  منطقه اي افغانستان و كشورهاي همسايه راآغاز كرد كه مي تواند ابزاري اساسي براي ايجاد ائتلافي بين المللي و بزرگ براي مبارزه با كشت خشخاش و توليد مواد افيوني و قاچاق باشد. وي بر نياز به يك سري پاسخ هاي جامع تأكيد داشت: قطع رابطه ميان فقر و كشت مواد، قطع تقاضاي مواد و متمايل سازي نيروهاي اجراي قانون به سوي مبارزه با قاچاقچيان و نه با كشاورزان و يا مصرف كنندگان. تبادل اطلاعات با كشورهاي تحت تأثير داد و ستد مواد مخدر و همچنين اداره مناسب و اقدامات ضد فساد نيز لازم است. وي اظهار داشت كه فقط جستجو براي آينده اي بهتر امنيتي پايدار را به افغانستان مي آورد، و دفتر وي از طريق برنامه منطقه اي وسيع خود نهايت تلاشش را براي حمايت از اين هدف مي كند.

شركاي ميثاق پاريس با تأكيد بر "مسئوليت مشترك" خود، بيانيه وين را اتخاذ كردند، كه درباره تعهد بين المللي براي فعاليت "به شكلي جامع و هماهنگ" در مبارزه با تهديدات ناشي از مواد افيوني افغانستان است. در بيانيه آمده است، "ما مي دانيم كه مشكل مواد مخدر مسئله اي جهاني است كه نياز به پاسخي جهاني از جمله مقابله با عرضه و تقاضا دارد".