Islamic Republic of Iran

 

یوری فدوتوف، مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد،
بیانیه روز جهانی مبارزه با فساد
9  دسامبر 2018

وین، 9 دسامبر - امسال، ما پانزدهمین سال از کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد را بعنوان نقطه عطفی گرامی می‌داریم.
با عنایت به این کنوانسیون، هم اکنون تقریباً تمامی کشورهای جهان جرم فساد را در قوانین خود قانونگذاری نموده‌اند. جامعه بین المللی، مبارزه با فساد را جهت پیشگیری و پرداختن به علل ریشه‌ای در مناقشات و افراط گرایی خشونت آمیز، ایجاد صلح و حمایت از حقوق بشر امری ضروری می داند.
دولت ها به این مهم دست یافته‌اند که مبارزه با فساد امری ضروری به منظور مقابله با جرایم سازمان یافته، از جمله قاچاق انسان و مهاجرین، و همچنین قاچاق مواد مخدر، سلاح ها و منابع طبیعی است.
از طریق آرمان های توسعه پایدار، کشورها متعهد به کاهش فساد و رشوه خواری، تقویت بازیابی و استرداد دارایی های مسروقه و ایجاد نهادهای مؤثر، فراگیر و شفاف هستند.
در 15 سال از زمان تصویب آن، کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد، با 186 کشور عضو، به کنوانسیونی با گستره جهانی نزدیک شده است. این کنوانسیون به طور منحصر به فرد مجهز به مکانیزم مرور است که نیاز به کمک‌های فنی را  شناسایی می‌کند و کشورها را ترغیب به تبادل نظر در خصوص چالش‌های موجود در مقابله با فساد می‌نماید.
به عنوان پاسدار این کنوانسیون، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد با دولت ها، بخش خصوصی، جامعه مدنی، سازمان های ورزشی، مدرسان و شهروندان همکاری می کند تا با نپذیرفتن فساد، و ارتقاء راستی و درستی به آرمانهای توسعه پایدار دست یابند.
با اتحاد علیه فساد ، می توانیم فرهنگ قانونمداری را ارتقاء دهیم، به ایجاد نهادهای پاسخگو و شفاف کمک کنیم و دسترسی به فرصت ها و زندگی سالم و پرثمر را برای تمامی مردم در اقصی نقاط فراهم نماییم.