Islamic Republic of Iran

 

توسعه برنامه تقویت بنیان خانواده (SFP 10-14) در جمهوری اسلامی افغانستان

 

کارگاه آموزشی 4 روزه تربیت مربیان درخصوص برنامه "تقویت بنیان خانواده برای نوجوانان 10 تا 14 سال" با همکاری تنگاتنگ برنامه جهانی و برنامه منطقه ای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای افغانستان و کشورهای همسایه، تحت زیر برنامه 3 "پیشگیری و درمان اعتیاد در میان گروه های آسیب پذیر" در کابل، جمهوری اسلامی افغانستان در تاریخ 11-8 آوریل 2018  برگزار گردید.  این برنامه توسط دولت محترم ژاپن به عنوان اعطاکننده اصلی تسهیلات مالی پشتیبانی شد. هدف اصلی از این کارگاه آموزشی ظرفیت سازی در معلمان افغان است تا به عنوان تسهیلگر برنامه تقویت بنیان خانواده در سطح کشوری ایفای نقش نمایند.

با حضور نمایندگان برنامه های منطقه ای و جهانی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، 24 معلم جدید از 4 مدرسه دخترانه در کابل در کارگاه تقویت بنیان خانواده شرکت کردند . معلمان تحت نظارت مستقیم دو مربی کشوری برنامه تقویت بنیان خانواده آموزش دیدند و "گواهینامه تسهیل گری" دریافت نمودند. بدین طریق آنها  قادر خواهند بود "برنامه تقویت بنیان خانواده" را که شامل  7 جلسه اولیه و 4 جلسه تقویتی است برای جوانان، والدین و خانواده ها در 4 مدرسه دخترانه در کابل اجرا نمایند. کارگاه آموزشی توسط کارشناس برنامه تقویت بنیان خانواده از کشور جمهوری اسلامی ایـران مورد ارزیـابی و پایش قـرار گرفت تا اطمینان حاصل شود که نحوه آموزش با دستورالعمل ها و ابزار بین المللی برنامه تقویت بنیان خانواده مطابقت دارد.

پس از اتمام کارگاه ، 24 تسهیلگر افغان،7 جلسه  اولیه و 4 جلسه تقویتی را در 4 مدرسه  منتخب  در کابل برگزار خواهند کرد. دستاورد اصلی این برنامه به شرح زیر خواهد بود: 180 عضو خانواده شامل 60  نوجوان از این برنامه بهره مند خواهند شد تا با مهارت های زندگی آشنا شوند و بتوانند ازمصرف گسترده مواد مخدر در افغانستان پرهیز نمایند.

قبل و بعد از برگزاری برنامه، نظرسنجی انجام خواهد شد تا میزان اثربخشی و کارآیی برنامه در تغییر رفتار نوجوانان با همسالان، والدین و همچنین رویکرد آنها در مورد مصرف مواد مخدر مورد ارزیابی قرار گیرد.

در حین برگزاری کارگاه آموزشی برنامه تقویت بنیان خانواده، مدیر آموزش و پرورش شهرکابل به نمایندگی از وزارت آموزش و پرورش از برنامه بازدید کرد و از تلاش های دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد درخصوص اجرای این برنامه در کابل-افغانستان قدردانی کرد. وی همچنین خطاب به آموزگاران / تسهیلگران افغان اظهار داشت: "مهارت ها را تا آنجا که ممکن است یاد بگیرید و دانش را به نوجوانان، والدین و خانواده های افغان انتقال دهید. این برنامه ای است که می تواند نوجوانان ما را از وابستگی به مواد مخدر و دیگر رفتارهای پرخطرمرتبط با مصرف مواد بازدارد ".