Islamic Republic of Iran

 

رئیس دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در معرفی گزارش مواد مخدر گفت اقدامی واحد برای مقابله با چالشهای مواد مخدر مورد نیاز است.

۲۲ ژوئن ۲۰۱۷-  یوری فدوتوف، مدیر اجرائی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد گفت که مواد افیونی بیشترین تأثیر مخرب را بر سلامت مصرف‌کنندگان دارد.

او گفت: "جامعه بین‌الملل از راه ابتکارهائی همچون میثاق پاریس و برنامه‌های جهانی، منطقه‌ای و کشوری یکپارچه دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد با هم متحد شده‌اند تا برای توقف این روند مرگ‌بار گام بردارند."

آقای فدوتوف افزود که تأثیر مصرف مواد مخدر بر سلامت، بر موارد اچ‌آی‌وی، هپاتیت و سل مربوط به مواد مخدر نیز به وضوح دیده شده است. این امر نیاز به تلاش بیشتر برای دسترسی به خدمات درمان و پیشگیری، از جمله برای زندانیان، است.

به گفته ایشان علی‌رغم تأکید کنوانسیون‌های بین‌المللی علیه مواد مخدر بر نیاز به در دسترس بودن مواد کنترل شده برای اهداف علمی و پزشکی با پیشگیری از انحراف و سوء مصرف، افراد بسیاری همچنان به مسکن‌ها دسترسی ندارند.

آقای فدوتوف گفت که به موازات تقویت همکاری‌های بین مرزی میان کشورهای عضو، میزان کشفیات کوکائین و هروئین از سال ۱۹۹۰ افزایش یافته است. بنا بر این، همکاری بین‌المللی همچنان به عنوان مرکز تلاش‌های دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد باقی مانده است.

وی افزود: "بازار مواد روان‌گردان جدید (NSP)، مصرف مواد، عرضه، مسیرهای قاچاق و گستردگی مواد در بازار با سرعتی نگران‌کننده همچنان در حال تغییر و انحراف است." با تکنولوژی‌های جدیدی که جنایتکاران استفاده می‌کنند همچون "دارک نت" (dark net) که ماهیت تجارت مواد مخدر را تغییر می‌دهند، الگوهای تجارت هم تغییر کرده‌اند.

آقای فدوتوف در سخنرانی مراسم معرفی گزارش جهانی مواد مخدر سال ۲۰۱۷ دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در وین آخرین آمار و اطلاعات پیرامون روند و تحلیل مصرف مواد و عرضه را ارائه داد. این گزارش همزمان در نیویورک و ژنو نیز معرفی شد.

در بیانیه‌ای که پیش از روز جهانی مبارزه با مصرف مواد و قاچاق غیر قانونی (۲۶ژوئن) به چاپ رسید، آقای فدوتوف گفت: "دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای جلوگیری از مواد مخدر و جرم حاصل از بی‌ثباتی که موجب تضعیف توسعه، صلح و حقوق بشر می‌شود با شرکای خود همکاری نزدیکی دارد."

سایر سخنرانان، آقای بنته آنگل- هنسن، رئیس شصتمین اجلاس کمیسیون مواد مخدر و سفیر نروژ در سازمان ملل متحد در وین؛ آقای میتسورو کیتانو، رئیس بیست و ششمین اجلاس کمیسیون پیشگیری از جرم و عدالت کیفری و سفیر ژاپن در سازمان ملل متحد در وین؛ و آقای پیلار سابوریو دی روکافورت، رئیس هشتمین کنفرانس اعضای کمیسیون سازمان ملل متحد در زمینه جرم سازمان یافته فراملی و سفیر کاستاریکا در سازمان ملل متحد در وین، بودند.

 

 

برای اطلاعات بیشتر:

گزارش جهانی مواد مخدر سال ۲۰۱۷: ۲۹/۵ میلیون نفر در جهان از اختلالات مصرف مواد رنج می‌برند، و مواد افیونی مضرترین مواد هستند.

گزارش جهانی مواد مخدر سال ۲۰۱۷

بیانات مدیر اجرائی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، یوری فدوتوف، پیرامون معرفی گزارش جهانی مواد مخدر

بیانات معاون مدیر اجرائی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ژنو پیرامون معرفی گزارش

پیام مدیر اجرائی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد پیرامون گزارش جهانی مواد مخدر سال ۲۰۱۷