Islamic Republic of Iran

 

دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران کارگاه آموزشی با موضوع "مصاحبه‌ی انگیزشی" برگزار می‌کند

 

 

از چپ به راست: آقای کارل ماگنوس نیلسون،
مشاور و معاون سفیر سوئد در ایران؛
آقای حمید جمعه‌پور، مدیر کل درمان و حمایت‌های
اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛
آقای الکساندر فدولوف، نماینده‌َ دفتر مقابله با
مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران

دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران، کارگاهی آموزشی با موضوع مصاحبه‌ی انگیزشی را از تاریخ 29 مهر الی 1 آبان ماه 1398 برگزار نمود. این کارگاه با همکاری متخصصان از ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان بهزیستی کشور به همراه شرکت‌کنندگانی از مراکز گذری و دانشگاه‌ها برگزار گردید. این کارگاه آموزشی با هدف آشنایی متخصصین کشور با روش‌های مصاحبه‌َ انگیزشی، جمعی از پزشکان بالینی، متخصصان و سیاست‌گذاران با پیشینه‌های سازمانی متفاوت را گرد‌هم آورد.

این کارگاه به عنوان قسمتی از زیربرنامه‌َ 3 از برنامه‌َ مشارکت کشوری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل، در خصوص "پیشگیری از مصرف مواد مخدر، درمان، توانبخشی و کنترل اچ آی وی" اجرا شد. بخش خاصی از این زیربرنامه که مورد هدف این کارگاه بود، بر روی بهبود ظرفیت فنی به منظور تمهید درمان مبتنی بر شواهد برای اختلالات ناشی از مصرف مواد مخدر، تمرکز دارد که توسط کشور سوئد، تأمین مالی شده است.

مراسم افتتاحیه  این کارگاه با سخنرانی آقای الکساندر فدولوف، نماینده‌َ دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران آغاز گردید. وی  در سخنان خود بر اهمیت چنین مداخلاتی  در خصوص اختلالات ناشی از مصرف مواد مخدر در ایران تأکید نمود و همچنین پیشینه‌ای از مصاحبه‌َ انگیزشی را ارائه داد. همچنین، آقای کارل ماگنوس نیلسون، مشاور و معاون سفیر سوئد در ایران؛ آقای حمید جمعه‌پور، مدیر کل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر و دکتر گلاره مستشاری، مشاور ارشد کاهش تقاضای مواد مخدر در دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در ایران، در مراسم افتتاحیه این کارگاه آموزشی صحبت کردند. این کارگاه توسط دکتر ستاره محسنی‌فر، روانپزشک و کارشناس ارشد سابق در دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران، تدریس شد. دکتر محسنی‌فر مدرس رسمی برنامه "تریتْنِت" می‌باشد که در دفتر مرکزی مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در وین، اتریش آموزش دیده است.

کارگاه مذکور، بخشی از "بسته آموزشی تریتنت" دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد را -که یکی از مؤلفه‌های اصلی ابتکارِ تریتنتِ این دفتر است- با هدف افزایش سطح دانش و مهارت پزشکان سوء مصرف مواد در سراسر جهان به نمایش گذاشت. این بسته آموزشی، مجموعه ای کامل از ابزار و منابعی است که برای آگاه‌سازی دولت‌ها ، سازمان‌ها و افراد در مورد سیاست‌ها و شیوه‌های اخلاقی و مبتنی بر شواهدِ درمانِ مواد مخدر ساخته شده است. این بسته در سال 1387، توسط یک کنسرسیوم بین‌المللی از متخصصان، محققان و مربیان بالینی، به رهبری برنامه‌َ جامع سوءمصرف مواد در دانشگاه کالیفورنیای لس‌آنجلس، ایجاد و در ادامه در سال 1394، به‌روز شد و گسترش یافت 

 

شرکت‌کنندگان در کارگاه، تکنیک های مصاحبه انگیزشی
را تمرین می‌کنند

قسمت خاصی از بسته آموزشی که در کارگاه بدان پرداخته شد، ماژول 2 از جلد "ب" بود. موضوع این ماژول، مصاحبه انگیزشی است، روشی مشاوره‌ای که  به مقاومت و ناامنی‌هایی می‌پردازد که مانعِ مراجعین از ایجاد تغییرات مثبت در زندگیشان، می‌شود. مصاحبه انگیزشی، با هدف داشتن القاء انگیزه درونی در مراجعین، برخلاف روش‌های مشاوره‌ای است که به کاوش هدایت‌ نشده‌َ تجربیات، عقاید و احساساتِ مُراجع محدود می‌شوند. از مصاحبه‌ی انگیزشی، علاوه بر درمان اعتیاد، در درمان بیماری‌های مزمن، مانند دیابت و بیماری‌های قلبی نیز استفاده شده است.