Islamic Republic of Iran

 

دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران یک دوره کارآموزی پیرامون تشخیص و درمان بیش مصرفی مواد شبه افیونی و سندروم محرومیت برگزار می کند

 

 

به مناسبت بزرگداشت روز جهانی آگاهی از بیش مصرفی مواد مخدر در نهم شهریورماه ، برنامه منطقه ای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای افغانستان و کشورهای همسایه، به عنوان بخشی اصلی از جامعه بین المللی،  یک کارگاه ضمن خدمت کارآموزی متخصصین منطقه برای  "تشخیص و درمان بیش مصرفی مخدرها و سندروم محرومیت" در بیمارستان لقمان حکیم در تهران در تاریخ 7-5 شهریور ماه 1398 برگزار نمود.

این رویداد با همکاری نزدیک برنامه جهانی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و دفتر کشوری مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران با حمایت کامل ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد. هدف از این رویداد افزایش میزان مداخلات پیشگیری از بیش مصرفی مواد مخدر در منطقه و اطمینان از اینکه مداخلات بخش اورژانس برای مسمومیت حاد با مواد مخدر و و موارد بیش مصرفی چه در بیمارستان ها و چه در جامعه در دسترس مصرف کنندگان مواد در 8 کشور برنامه منطقه ای، شامل افغانستان، ایران ، قزاقستان ، قرقیزستان ، پاکستان ، تاجیکستان و ازبکستان، می باشد.

در طول مراسم افتتاحیه، که با حضور تعدادی از مقامات عالی رتبه از ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران و 16 تن از متخصصین بین المللی و منطقه ای تشکیل شد، جناب آقای الکساندر فدولوف نماینده کشوری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران پس از خوش آمدگویی به شرکت کنندگان اظهار داشت: "با شرکت در این کارگاه منطقه ای، ما قصد داریم به همه جوامع ملی و بین المللی ملحق شویم تا به یاد داشته باشیم که هر سال هزاران نفر بر اثر بیش مصرفی مواد مخدر جان خود را از دست می دهند و می خواهیم به کلیه جوامع ملی و بین المللی برای مقابله با این بحران بشر دوستانه بپیوندیم. این کار از طریق آموزش بالقوه اولین پاسخ دهندگان در مدیریت بیش مصرفی مواد مخدر به منظور تهیه برنامه های پیشگیری از بیش مصرفی مبتنی بر شواهد و برنامه های درمان وابستگی به مواد مخدر در کشورهای منطقه انجام خواهد شد."

این کارگاه آموزشی در ایجاد یک انجمن به منظور تبادل بهترین شیوه ها و تجربیات در زمینه مدیریت بیش مصرفی در سطح منطقه موفقیت آمیز بود. سه مدرس بین المللی و ایرانی به ترتیب پروفسور برونو مگاربان از دانشگاه دیدرو پاریس، دکتر ربکا مک دونالد از دانشگاه کینگز کالج لندن و دکتر حسین حسنیان مقدم از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ایران موضوعات مربوط به تاکسیکوسینتیک، تاثیرات بالینی و تفسیر آزمایشگاهی را پوشش دادند. دکتر ربکا مک دونالد به طور ویژه در ارتباط با پروتکل ابتکاری و اجرایی ممانعت ایمن از بیش مصرفی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد- سازمان جهانی بهداشت در مورد مدیریت بیش مصرفی مواد مخدر در اجتماع  ارائه نمود.

 

در این کارگاه، شرکت کنندگان منطقه فرصت داشتند از بخش مراقبت های ویژه مسمومیت، بخش مسمومیت مردان، بخش مسمومیت زنان و بخش کودکان بیمارستان لقمان حکیم بازدید کنند. شرکت کنندگان درمورد نحوه درمان بیماران مبتلا به بیش مصرفی مواد مخدر در بخش های مختلف بیمارستان بر اساس نیازهای خاص هر گروه آموزش های لازم را دیدند. این کارگاه با حمایت مالی دولت فنلاند برگزار گردید.