Islamic Republic of Iran

مرور روشهای مفید و ابزارهای بین المللی توسط دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد
در ایران در مقابله با قاچاق انسان و مهاجرین

10sep2014savingone3.jpg

12 اکتبر2014 -  دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران درتاریخ 23 - 24 سپتامبر 2014 اقدام به برگزاری اجلاسی  در خصوص قاچاق انسان و مهاجرین با حضور کارشناسان داخلی و بین المللی، قضات، دانشگاهیان، نمایندگان سفارت های نروژ و ایتالیا و همچنین دفتر مرکزی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در وین در تهران نمود.دستورکار و محورموضوعات  مورد بحث، کنوانسیون سازمان متحد ملل در مقابله با جرائم سازمان یافته فراملی و بررسی روشهای بین المللی مؤثردر مبارزه با قاچاق انسان و مهاجرین بود.

نکته شایان توجه اینکه،درحالیکه کنوانسیون سازمان متحد ملل در مقابله با جرائم سازمان یافته فراملی برای تصویب در مجلس ایران در دست بررسی می باشد، مقامات ایرانی شرکت کننده در سخنان افتتاحیه از تصویب این کنوانسیون و اجرای سه پروتکل ضمیمه آن بعنوان یک سند بین المللی که موجب برخورداری کشورهای عضو از ابزاری مؤثر در مبارزه با شبکه های سازمان یافته مجرمانه بطور کلی و مقابله با پدیده قاچاق انسان به طور خاص می گردد، پشتیبانی کردند.این دفتر نیز حضار را از اقدامات خود با کشورهای عضودر رابطه با کنوانسیون مقابله با جرائم سازمان یافته فراملیمطلع ساخت. همچنین با توجه به ماهیت بین المللی مسئله قاچاق انسان و مهاجرین، برضرورت راه حلی فراملی  و دخالت حوزه های قضایی مختلف، برای مقابله با این چالش تأکید گردید.

بعلاوه این دفتر به اطلاع حضار رساند که اولین بانک اطلاعاتی درخصوص قاچاق انسان توسط دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحددر وین راه اندازی شده است. این بانک اطلاعاتی، استفاده کنندکان را قادر می سازد تا از تجارب و تصمیمات دادگاههای دیگر کشورها در رسیدگی به موارد مشابه بهره جسته، از نحوه رسیدگی قضایی دیگر سیستم ها اطلاع حاصل نموده  و به دانش خود در امر مبارزه با جرائم حوزه قاچاق انسان بیافزایند. فزون برآن، این دفتر صندوق داوطلبانه حمایت از قربانیان قاچاق انسان بویژه زنان و کودکان را که توسط آقای بان کی مون،دبیر کل سازمان ملل متحد  در سال 2010 جهت ارائه کمکهای بشردوستانه ، حقوقی و مالی به قربانیان قاچاق راه اندازی شده را مدیریت می کند.

در این اجلاس، کارشناسان بین المللی چگونگی کمک موثر دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و سه پروتکل آن به کشورهای عضو در مقابله با پدیده قاچاق انسان و مهاجرین و نیز بهترین روشهای بین المللی و منطقه ای را تشریح کردند. گزارشی موردی از قاچاق مهاجرین از کشورهای شمال آفریقا و سوریه به ایتالیا و نیز اثرات آن، ارائه و مورد بحث قرار گرفت.

این جلسه فرصت مناسبی را فراهم آورد تا متخصصین و تصمیم گیرندگان ایرانی با چارجوبهای ارائه شده از ابزارهای بین المللی موجود در مقابله با قاچاق انسان و مهاجرین بیشتر آشنا شده  و به بحث در خصوص این ابزارها به پردازند. همچنین فرصتی مناسب برای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و کارشناسان ارشد بین المللی فراهم آمد تا به طورصریح به تبادل تجربیات باهمتایان ملی پرداخته و با قوانین و اقدامات ملی موجود در مقابله با چالش های مذکور و همچنین شکاف درقوانین موجود که می تواند مانع ارائه پاسخ های مناسب پیشگیرانه در مقابله با قاچاق انسان و مهاجرین شود، آشنا شوند.


icon-doc موضوعات مرتبط :