Islamic Republic of Iran

تقويت حمايت­هاي دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد از افغانستان و كشورهاي همسايه آن در مبارزه با مواد مخدر

وين 7 دسامبر ( سرويس اطلاع رساني سازمان ملل) -  امروز مقامات عالي رتبه افغانستان و كشورهاي همسايه آن آغاز به كار برنامه منطقه اي دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد 2011- 2014 را به منظور ارتقاء تلاش­هاي هماهنگ مبارزه با موادمخدر و ثبات منطقه اي اعلام نمودند. اين رخداد در پي كنفرانس بين المللي درباره افغانستان كه در شهر بن آلمان به منظور تعيين آينده افغانستان پس از واگذاري قدرت در سال 2014 به دولت اين كشور بود، برگزار شد.

دبير اجرايي دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد، يوري فدوتوف اظهار داشت: " با توجه به جدا شدن تدريجي نيروهاي بين المللي كمك به امنيت (ايساف)، نگاه جامعه بين المللي به سازمان ملل متحد خواهد بود تا مسئوليت­هاي بيشتري را براي حمايت از افغانستان بر عهده گيرد".

به گفته آقاي فدوتوف ، اين توافق بين هشت مقام ملي براي استحكام بخشيدن به همكاري ها، به ويژه در تبادل اطلاعات، بي سابقه است. اين توافق معياري است براي اعتماد سازي UNODC در طي سالهاي گذشته كه طرفين را به دور از شك و ترديد در وين گرد هم آورده است. در اين اجلاس وزرا، معاونين وزير و نماينده­هاي عالي رتبه از افغانستان، ايران، قزاقستان، قرقيزستان، پاكستان، تاجيكستان، تركمنستان، ازبكستان حضور داشتند.

افغانستان و كشورهاي غرب آسيا و آسياي ميانه همكاري­هاي بسياري با وساطت UNODC براي بهبود ظرفيت­هاي بين مرزي مبارزه با موادمخدر داشته اند.

برنامه منطقه اي چارچوبي استراتژيك براي UNODC  و شركاي چندجانبه آن تلقي مي گردد ، و بيشتر بر مبارزه با موادمخدر و نقش قوانين در پاسخ مناسب به قاچاق موادمخدر و جرايم سازمان يافته تمركز دارد.

با اتكاء به موفقيت هاي گذشته، نمونه­هاي فعاليت­هاي آينده ممكن است شامل آموزش مقامات نيروهاي انتظامي مبارزه با موادمخدر؛ انجام عمليات مشترك، توقيف موادمخدر و گشت­هاي مرزي؛ و مبارزه با جريان­هاي مالي غيرقانوني بين مرزي است.

به موازات، برنامه جديد UNODC براي افغانستان 2012- 2014 با ارائه امرار معاش جايگزين براي كشاورزان خشخاش ، گسترش مراقبت­هاي بهداشتي، كاهش تقاضاي مواد و پيشگيري از HIV ، و در عين حال با بهبود ظرفيت وزارت مبارزه با موادمخدر در تحقيقات، مطالعه  و تحليل از استان­ها حمايت خواهد كرد.

در پنج سال گذشته، افغانستان حدود 90 درصد ترياك غيرقانوني جهان را توليد كرده است. گزارش سال 2011 دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد از بررسي ترياك افغانستان نشان داد كه امسال افغانستان شاهد افزايش شديد توليد ترياك ، قيمت­هاي بالاتر براي كشت و رونق تجارت مواد بوده است كه به نا امني دامن مي زند.

مدير اجرايي UNODC گفت:" از آنجا كه سالهاي پيش رو براي آينده افغانستان بسيار حياتي است، ما بايد پاسخي بر اساس مسئوليت مشترك و اقدام جامع فراهم نماييم".