Islamic Republic of Iran

 

نشست وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران با دیپلماتهای مقیم در تهران در خصوص مبارزه با پول شویی و تامین مالی تروریسم .

 

stories/11sep2014-addiction-cong/11sep2014addiction-cong1.jpg

جناب آقای دکتر علی طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران، ، به همراه دو تن از معاونین خود، آقایان خزاعی و پاریزی و همچنین مدیرکل واحد اطلاعات مالی جناب آقای احمدآبادی با سفرای مقیم و نمایندگان 19 سفارتخانه در تهران در تاریخ 5 خرداد ماه 1394 (26 می 2015) ملاقات کردند. این ملاقات توسط دفتر کشوری مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و واحد اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار گردید.
در سخنرانی افتتاحیه، جناب آقای لیک بونوات، نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران به تأسیس واحد اطلاعات مالی با حمایت آن دفتر در بهمن 1388 (فوریه 2010) اشاره نمود. واحد اطلاعات مالی نقش مهمی در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم ایفا می کند. این واحد فعالیت های مرتبط با مفاد کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی، کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد و همچنین برنامه جهانی مبارزه با پولشویی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد را پوشش می دهد. طبق پیش بینی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، گردش مالی سالیانه ناشی از جرایم سازمان یافته فراملی بالغ بر 870 میلیارد دلار آمریکا است، که از این رقم، مبلغ 320 میلیارد دلار آمریکا از قاچاق مواد مخدر حاصل می شود.
یکی از نگرانیهای اساسی استفاده گروه های مسلح تروریستی همچون داعش، از فواید حاصل از جرایم سازمان یافته فراملی به منظور بر هم زدن ثبات در کشورها و تمامی مناطق است. ارتقای شبکه های واحدهای اطلاعات مالی امری حائز اهمیت در تقابل با این تهدید جدی است. واحد اطلاعات مالی در ایران نیز نقش مهمی در تضمین گام برداشتن در جهت استانداردهای بین المللی، به منظور توسعه اقتصادی و ارتقای سطح همکاری های گسترده با جمهوری اسلامی ایران ایفا می کند.

 
جناب آقای دکتر علی طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی، سفرای حاضر در جلسه را در خصوص فرصتهای جدید در حوزه اقتصاد جمهوری اسلامی ایران مطلع نمود. بعلاوه، ایشان به ارائه توضیحاتی در خصوص فعالیتهای انجام شده در زمینه مبارزه با پول شویی و تأمین مالی تروریسم پرداختند. ایشان خاطر نشان کردند که لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم تهیه و در آینده ای نه چندان دور به تصویب خواهد رسید. ایشان افزودند که قطع تمامی منابع مالی و حمایتی در تلاش برای مبارزه با تهدیدهای گروه های تندروی مسلح تروریستی همچون داعش ضروری است.
 
جناب آقای میثم نصیری احمدآبادی، مدیرکل واحد اطلاعات مالی مطالب جامعی را در خصوص نقش مهم واحد اطلاعات مالی، به حاضرین در جلسه ارائه نمود. این مطالب شامل تدابیر و سیاستهای اتخاذ شده و دستاوردها بود. در خلال جلسه، نمایندگان دیپلماتیک افزون بر موضوعات مرتبط با مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، به بحث پیرامون موضوعات مهمی در خصوص همکاری های اقتصادی و توسعه در ایران پرداختند. این جلسه بستر مناسبی برای توسعه همکاری های اقتصادی در آینده و مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در جمهوری اسلامی ایران فراهم نمود.