Islamic Republic of Iran

 

همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد در تهران

stories/11sep2014-addiction-cong/11sep2014addiction-cong1.jpg

 

همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد در تاریخ 17 آذر 1393 (8 دسامبر 2014) با حضور مقامات عالی رتبه برگزار گردید.

آیت ا.. سید علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در مرقومه ای خطاب به همایش ابراز نمودند که توقع ایشان از دولت این است که، در جهت مبارزه با فساد و بدون هرگونه ملاحظه ای، تصميمات قاطع و عملی بگيرند. متن مرقومه ایشان توسط معاون اول ریاست جمهور، جناب آقای دکتر اسحاق جهانگیری قرائت گردید.

 

  جناب آقای دکتر حسن روحانی، ریاست جمهور به بیانات رهبران فقید و فعلی جمهوری اسلامی ایران در خصوص اهمیت و الزام به مبارزه با فساد اشاره نمود. ایشان مرقومه مقام رهبری خطاب به همایش و توقع اخذ تصمیمات قاطع و عملی را حائز اهمیت بر شمرد. ایشان بر نیاز به دستیابی به نتایج ملموس و نشان دادن اراده جدی مسئولین رده بالا برای مبارزه با فساد تأکید کردند.

رئیس جمهور از رانت و انحصارطلبی، رانت اطلاعاتی و تجمیع قدرت به عنوان عوامل اصلی فساد یاد کرد. بعلاوه، نظارت و بازرسی، اطلاع رسانی به شهروندان، استفاده از توانمدیهای جامعه مدنی، روزنامه ها و صدا و سیما و همچنین مقررات صحیح، شفاف و کوتاه را به عنوان ابزاری مؤثر در مبارزه با فساد برشمرد.

 
آیت ا.. صادق آملی لاریجانی، ریاست قوه قضائیه، به فرمان 8 ماده ای رهبر جمهوری اسلامی ایران اشاره نمود و ابراز داشت که پس از گذشت 13 سال از زمان صدور فرمان، می بایست عملکرد مسئولان در مبارزه با فساد ارزیابی گردد. ایشان بر مبارزه با فساد در مبادی تأکید کرد.
آقای لیک بون وات، نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران نیز با قرائت بیانیه دبیرکل سازمان ملل متحد که به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد، 9 ماه دسامبر (18 آذر) صادر شده بود، همایش را مورد خطاب قرار داد. ایشان خاطر نشان کردند که کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد، به عنوان تنها سند الزام آور بین المللی، ابزار ویژه ای برای مبارزه با مشکل جهانی فساد فراهم می آورد. این کنوانسیون، که دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد به عنوان پاسدار آن ایفای نقش می نماید، چهار حوزه پیشگیری، جرم انگاری و اجرای قانون، همکاری بین المللی و استرداد دارائی را پوشش می دهد.
 
جناب آقای دکتر علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، شفافیت، عدم انحصار و عدم تبعیض را به عنوان ارکان لازم در مبارزه با فساد بر شمرد. ایشان خاطر نشان کردند که اقدامات پیشگیرانه در بهره وری و  تأثیرگذاری نقش کلیدی را ایفا می نمایند. ایشان پیشنهاد کردند که به منظور ارتقای تأثیرگذاری در بررسی پرونده ها، اختیارات سازمان بازرسی کل کشور افزایش یابد.