Islamic Republic of Iran

نوجوان سالم دست­آورد فرزندپروی مثبت است.

ارتقاء آموزش­ در زمینه مهارت­های فرزندپروری مثبت با هدف پیشگیری از مصرف مواد توسط دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران

خانواده می­تواند به عنوان یکی از عوامل و نیروهای محافظ مهم، در زندگی کودکان و نوجوانان ایفای نقش کند. ارتباط سالم، ثابت و حمایت­گر خانواده­ برای پیشگیری از مشکلات در سنین نوجوانی یکی از عوامل با اهمیت به شمار می­آید. خانواده­هایی که در ایجاد یک محیط امن و صمیمی برای فرزندان خود دچار مشکل هستند و همچنین توانایی برقراری ارتباط گرم و صمیمانه­ با آنها را ندارند باعث می­شوند تا فرزندانشان در خطر مشکلات رفتاری آینده و حتی سوء مصرف مواد در آینده قرار گیرند.

برنامه­های مبتنی بر شواهد آموزش مهارت­های زندگی و همچنین مهارت­های فرزندپروری، یکی از مؤثرترین راهکارهای پیشگیری از مصرف مواد در میان کودکان و نوجوانان است. این برنامه­ها برای والدین مهارت­هایی را در زمینه نظارت و پایش فعالیت­های کودکان، برقراری ارتباط مؤثر و همچنین وضع محدودیت­های متناسب با سن کودکان ارائه می­کنند. ارائه برنامه­های مذکور باعث ارتقاء سازماندهی، کارکرد، ارتباط بین­فردی و روابط حاکم بر خانواده می­شود. علاوه بر آن، این برنامه­ها باعث کاهش عوامل منفی برای کودکان و نوجوانان اعم از کاهش مصرف مواد، افسردگی و پرخاشگری کودکان، مشکلات خانواده و افزایش برآیندهای مثبت برای آنها مانند احساس تعلق کودکان به مدرسه و سیستم آموزشی، صلاحیت اجتماعی و رفتارهای معین اجتماعی می­شود.

با هدف ارتقاء برنامه­های فرزندپروری مثبت در سراسر کشور، دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران تصمیم به تهیه و تولید فیلم"فرزندپروری مثبت: نوجوان سالم" برای والدین دانش­آموزان گروه سنی 10 الی 13، بر اساس روش­ها و نظریه­های علمی و مبتنی بر شواهد در زمینه پیشگیری از مصرف مواد گرفت. تهیه و تولید این فیلم با همکاری کارگردان برجسته و شناخته شده تلویزیون، جناب آقای بیژن بیرنگ آغاز شد و به ثمر رسید. روند تهیه و تولید این فیلم آموزشی در برگیرنده جلسات و رایزنی­های متعدد و مختلف با کارشناسان ایرانی ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران، وزارت آموزش و پرورش، شهرداری تهران و مشاوران مذهبی جهت بومی­سازی بسته با فرهنگ ایرانی بود.

تلاش­های بی­وقفه جناب آقای بیژن بیرنگ، کارگردان این فیلم و گروه تولید در مراسم قدردانی از دست­اندرکاران تهیه و تولید این فیلم، مورخ 5 آذر 1392 در محل سازمان ایرانی مجامع بین­الملل با حضور میهمانان برجسته از جمله سرکار خانم دکتر ریچل کالام، پروفسور روان­شناس در حوزه خانواده و کودکان از دانشگاه منچسترانگلیس و مسئولین و مقامات عالی­رتبه از جمله جناب آقای بابک دین­پرست، معاون محترم کاهش تقاضای مواد و توسعه مشارکت­های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران، جناب آقای محمود بیات، مدیر کل محترم دفتر روابط بین­الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران، جناب آقای دکتر ناصر منصور کیایی، معاون محترم دفتر آسیب­های اجتماعی، وزارت آموزش و پرورش و همچنین اعضای هیئت دیپلماتیک برگزار گردید

 جناب آقای لیک بون­وات، نماینده محترم دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل متحد در ایران در مراسم اهدای جوایز و تقدیر از دست­اندرکاران تهیه و تولید این فیلم آموزشی اظهار کرد، دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل متحد در ایران، به عنوان بخشی از تلاش­های خود جهت ارتقای اقدامات و برنامه­های مبتنی بر شواهد، از سال 2005 ابتکار حمایت از برنامه­های آموزشی مهارت­های فرزندپروری و زندگی از طریق تولید بسته­های آموزشی تخصصی مانند بسته "قرزندپروری مثبت پیشگیری از مصرف مواد است" (گروه سنی 13 تا 16 سال)، بسته آموزشی برای توانمندسازی روانی اجتماعی دانش­آموزان در معرض خطر (سنین 13 تا 16 سال)، بسته همکاری خانواده و مدرسه (فست) (گروه سنی 5 تا 6 سال)، بسته تقویت بنیان خانواده و فیلم آموزشی "نوجوان سالم" (گروه سنی 10 تا 13 سال) را در جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.

 جناب آقای محمود بیات، مدیر کل محترم دفتر روابط بین­ الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران، هم ضمن سخنرانی در این مراسم اظهار کرد، این سازمان در تلاش­های خود در مبارزه با مواد، پروژه­های کاهش تقاضای مواد را با هدف افزایش و ارتقای آگاهی و دانش عمومی و همچنین ایجاد مهارت­های زندگی اجرا می­کند. شرکت­ کنندگان این مراسم یک صدا و به شکلی مشترک منابع و تلاش­های بیشتری در زمینه پیشگیری از مواد به عنوان ابزاری جهت پرداختن هر چه موثرتر به چالش مواد تأکید کردند.

 هر سازمان و ارگانی اعم از ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارتخانه­ها و موسسات ذیربط، سازمان­های مدنی، شهرداری­ها، انجمن­ها، دانشگاه­ها و رسانه­ های گروهی نقشی در پیشگیری از مصرف مواد به عهده دارند. دفتر مقابله با مواد و جرم سازمان ملل متحد در ایران نیز با حمایت شرکای مالی خود، آمادگی خود را برای حمایت از تلاش­های ملی در فراهم آوردن اطلاعات علمی و همچنین ارتقاء مهارت­ها و فرصت­ها جهت انتخاب­های صحیح و زندگی سالم اعلام می­کند.