Islamic Republic of Iran

سرویس اطلاع رسانی سازمان متحد در وین

 

بیانیه مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد ، یوری فدوتوف،

  به مناسبت روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان، 30 ژوئیه 2019

 

وین، 30 ژوئیه (سرویس اطلاع رسانی سازمان ملل متحد) - قاچاق انسان جرم و جنایتی است که نباید در جهان ما جایی داشته باشد. با این حال، 225000 قربانی قاچاق انسان بین سالهای 2003 و 2016 شناسایی شده اند و تعداد بسیار بیشتری از قربانیان شناخته نشده هستند که به کمک ما نیاز دارند.  

قاچاق انسان در هر کشوری اتفاق می­افتد. این جرم در شرایطی پیشرفت می­کند که حاکمیت قانون ضعیف است و مردم فرصت­های چندانی در اختیار ندارند. بحران­­ها و مناقشات بشری شرایطی را ایجاد می کنند که در آن قاچاقچیان به راحتی افراد آسیب­پذیر را شکار می­کنند. براساس آخرین گزارش جهانی در خصوص قاچاق انسان در حدود سه چهارم تمامی قربانیان شناخته شده قاچاق در سطح جهان زن و سی درصد کودکان هستند.

روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان در سال جاری فرصتی است برای درخواست از دولتها جهت اقدام مناسب، محافظت از قربانیان و حقوق آنها، و وادار نمودن مسئولان این جنایات به پاسخگویی. 

جامعه بین­المللی پیشرفت ­هایی در این زمینه داشته است. پروتکل کنوانسیون پالرمو در خصوص جلوگیری، سرکوب و مجازات قاچاق انسان، به ویژه زنان و کودکان بیش از پانزده سال است که اعمال می­شود. این کنوانسیون به پیش بردن اقدامات قانونی در راستای امکان شناسایی بهتر قربانیان قاچاق، واکنش مؤثرتر عدالت کیفری، چشم انداز بهتری از پیگرد قانونی و افزایش اقدامات در راستای حفاظت از قربانیان کمک کرده است. تعداد بیشتری از قربانیان در سطح جهان شناسایی می­شوند و تعداد کشورهایی که قاچاق را جرم انگاری می­کنند رو به افزایش است. اما ما باید با اقتدار بیشتری حرکت کنیم.   

دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد با اجرای پروتکل قاچاق انسان کشورها را در پیشگیری و مقابله با قاچاق انسان حمایت می کند. این دفتر گروه هماهنگ کننده بین سازمانی در راستای مبارزه با قاچاق انسان را هماهنگ و صندوق تعهدات داوطلبانه سازمان ملل برای قربانیان قاچاق انسان را مدیریت می کند. همچنین، از طریق کمپین قلب آبی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد ، نه تنها دولت ها، بلکه بخش خصوصی و شهروندان علاقمند می توانند در کمک به تغییر وضعیت قربانیان به بازماندگان مشارکت کنند.

مبارزه با قاچاق انسان ما را در دستیابی به اهداف توسعه پایدار نزدیکتر می ­سازد که خواستار از میان رفتن هر نوع خشونت علیه زنان و دختران، مبارزه با جرائم سازمان یافته و ریشه­کن ساختن کار اجباری، سوء استفاده، بهره برداری و خشونت علیه کودکان است. مبارزه با این معضل جهانی به معنی ایجاد جامعه­ای است که هیچ کس را پشت سر نگذاشته است.

بیایید در روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان از دولت هایمان درخواست کنیم پاسخها به این جرم را افزایش دهند و حمایت و عدالتی را که شایسته قربانیان است ارائه دهند.