Islamic Republic of Iran

 

اجلاس تهران در خصوص پیشگیری از و مبارزه با جرایم سایبری ، 5 - 4 مرداد

تهران، 4 مرداد  -  در مراسم افتتاحیه " اجلاس تهران در خصوص پیشگیری و مبارزه با جرایم سایبری " معاون وزیر امور خارجه در امور حقوقی و بین‌الملل، رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا)، سفیر ژاپن در تهران و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد  در ایران ایراد سخنرانی کردند.

برگزاری این رویداد با حمایت مالی سخاوتمندانه دولت ژاپن به برنامه مشارکت کشوری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران امکان‌پذیر شد. این نشست با حضور 140 نفر از مقامات ارشد و متخصصین پلیس فتا، پلیس بین‌الملل (INTERPOL) تهران، وزارت امور خارجه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور و دانشگاهیان برگزار گردید.
این نشست در راستای اهداف برنامه مشارکت کشوری 2019-2015 دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران و تعهدات کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی و 3 پروتکل آن طراحی و برنامه‌ریزی شده است. هدف این رویداد تقویت ظرفیت‌های ملی قانون‌گذاری و  سازمانی در مبارزه با شیوه های متعدد جرائم سازمان‌یافته فراملی در فضای سایبری، به عنوان مثال، پولشویی، تامین مالی تروریسم، قاچاق انسان، قاچاق مهاجران و غیره، و ترغیب همکاری های موثر بین‌المللیِ است. جلسات کاری تخصصی تکنولوژی - محور این اجلاس دو روزه  بر اساس بررسی و بارش افکار پیرامون موضوعات زیر طبقه‌بندی شدند: (الف) فعالیت گروه‌های تروریستی در فضای مجازی و اقدامات ضد تروریسم سایبری مرتبط؛ (ب) اجزای شبکه عمیق (deep web) و شبکه تاریک (dark web)؛ (ج) تحقیقات و تحلیل داده؛ و (د) همکاری بین‌المللی و عملیات مشترک. عناوین ذکر شده توسط سخنرانان ملی و نمایندگانی از موسسه آسیا و خاوردور ملل متحد در زمینه پیشگیری از جرم و رسیدگی به مجرمین در ژاپن، واحد اقدام سریع حملات و امنیت رایانه ای رومانی ؛ پلیس سلطنتی تایلند؛ دانشگاه ملی پلیس کره جنوبی؛ و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.

پیش از مراسم افتتاحیه رویداد، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران نشستی با حضور جناب آقای عراقچی، معاون وزیر امور خارجه؛ سردار هادیانفر، رئیس پلیس فتا، سفرای ژاپن، استرالیا و تایلند پشت درهای بسته برنامه‌ریزی کرد که طی آن تعهدات و برنامه‌های دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران مورد بحث قرار گرفت. علاوه بر این، رویداد اصلی مورد حمایت نمایندگان ارشد سفارت‌خانه‌های افغانستان، استرالیا، بلغارستان، چین، دانمارک، فنلاند، آلمان، هند، ایتالیا، ژاپن، هلند، نروژ، پاکستان، رومانی، اسپانیا، سوئد و ترکیه قرار گرفت.