Islamic Republic of Iran

 

جمهوری اسلامی ایران به تلاش‌های جهانی در مبارزه با فساد پیوست  


تهران، 16 دسامبر 2019 ـ هشتمین کنفرانس دول عضو کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد در شهر ابوظبی، امارات متحده عربی آغار بکار کرد. در سخنرانی افتتاحیه، آقای یوری فدوتوف، مدیر اجرایی دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد بر این باور بودند که پیشگیری و مبارزه با فساد در روند پایان دادن به فقر و نابرابری، حمایت کردن از بهداشت و جهان، و تقویت عدالت و حاکمیت قانون گشایش ایجاد می­نمایند. ایشان اطمینان بخشیدند که هشتمین کنفرانس دول عضو کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد می­تواند تلاش­ها را به منظور دستیابی به این اهداف جهانی پیش ببرد و امیدوار بودند که نمایندگان دول عضو از این فرصت حیاتی نهایت بهره­برداری را خواهند نمود. ایشان بر این واقعیت خاطر نشان نمودند که با پیشگیری و محدود ساختن فساد، دول عضو می­توانند سهم فساد در ناپایداری­ها را تقلیل دهند، می­توانند فساد را در به درازا کشیدن درگیری­ها و نابود کردن صلح متوقف سازند، و می­توانند روند گردش­های مالی غیرقانونی را رصد و منابع را به محل­هایی که مورد نیاز هستند، بازگردانند.

با اشاره به مکانیزم مرور، ایشان توجه حاضرین را به یکی از دستاوردهای آن، که 97% دول عضو در این مکانیزم حضور فعال داشتند و نزدیک به 80% از آنان در خصوص تغییرات مثبت ایجاد شده پس از انجام مکانیزم مرور گزارش داده­اند، جلب نمودند. ایشان افزودند که ابتکار عمل آغاز شده در ابوظبی توجهات بین­المللی بر مقوله فساد را ادامه خواهد داد و بیش از آن، مقدمات اولین جلسه اختصاصی مجمع عمومی سازمان ملل متحد را که در سال 2021 برگزار می­گردد، بر موضوع فساد متمرکز خواهد بود و برای همگان فرصتی مهیا می­نماید تا بر دیدگاه­های جدید نسبت به فساد توافق نمایند و راه­کار­های مبتکرانه در مقابل تهدیدات فساد که همه کشورهایمان را تهدید می­نماید را جستجو نمایند، را فراهم می­آورد.

در حالیکه جامعه جهانی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 2021 را در پیش دارد، دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد به پیشبرد اقدام جهانی، از جمله از طریق کارگروه جامع دبیرکل سازمان ملل متحد، یاری می­رساند.

هیأت جمهوری اسلامی ایران در هشتمین کنفرانس دول عضو کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد توسط دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد حمایت گردید. جمهوری اسلامی ایران توسط جناب آقای دکتر محمود حکمت نیا، معاون وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد، که هدایت هیأتی متشکل از کارشناسان عالی­رتبه از وزارت امور خارجه، وزارت دادگستری و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مستقر در سازمان ملل متحد در وین را برعهده داشتند،  نمایندگی گردید.

دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران به حمایت از تلاشهای ملی در زمینه مبارزه با فساد همسو با قطعنامه­های کنفرانس­های دول عضو کنوانسیون مبارزه با فساد، اهداف برنامه مشارکت کشوری دفتر مقابله با مواد­مخدر و جرم سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران و پیشرفت­های مکانیزم مرور ادامه خواهد داد. این مشارکت مشتمل بر تبادل تخصص در حوزه­های پیشگیری، جرم­انگاری، نیرو­های انتظامی و استرداد دارایی و همچنین توسعه همکاری­های بین­المللی در خصوص مسایل مرتبط با فساد خواهد بود.

****

برای دریافت اطلاعات بیشتر، لطفاً با مشخصات ذیل تماس حاصل نمایید:

مهراج سینگ، دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران

تلفن: 81 ـ 77 83 87 88 (21 ـ 0098)

فاکس: 00 67 79 88 (21 ـ 0098)

پست الکترونیکی: mehraj.singh@un.org