Islamic Republic of Iran

 

سرویس اطلاع رسانی سازمان ملل متحد

پیام مدیر اجرائی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، خانم غادا والی،

به مناسبت روز جهانی پایان دادن به خشونت علیه زنان، 5 آذر 1399

 

وین، 5 آذر 1399 (سرویس اطلاع رسانی سازمان ملل متحد) – زندگی عاری از خشونت یک حق بشر پایه است که از میلیون ها زن در سر تا سر جهان گرفته شده است.

از هر سه زن، یک نفر خشونت به اشکال مختلف را در طول زندگی خود، و اغلب در خانه خود، تجربه کرده است. اکثر زنانی که قربانی قتل می شوند، به دست شریک صمیمی خود و یا یکی از اعضای خانواده کشته می شوند.

زمانی که زنان موفق به فرار از خشونت می شوند، در بسیاری از مواقع انگ و سرزنش قربانی، خلأهای موجود در قانون و پاسخ های ناکافی عدالت کیفری، مسیرشان را به سوی عدالت می بندند. در نتیجه، جرائمی که شامل خشونت علیه زنان است، کمتر گزارش و محکوم می شوند.

بحران کووید-19 شرایط را بدتر کرده است. در بسیاری از کشورها، در خانه ماندن خطر خشونت را بالا برده است، در حالی که از دسترسی زنان به خدمات مهم پلیس و عدالت کاسته شده است.

امسال روز جهانی پایان دادن به خشونت علیه زنان فرصتی است تا بر راه حل ها –یافتن علت اصلی، ارتقای پاسخ های عدالت محور و پایان دادن به معافیت از مجازات – متمرکز شویم.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، خواستار توقف خشونت خانگی در سرتاسر جهان شده است و حدود 150 کشور هم حمایت خود را اعلام کرده اند. دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد هم از این فراخوان دبیر کل سازمان ملل متحد حمایت کرده است. ما نیز برای ارتقای 4 رکن اصلی برای اقدام، به شرکای خود در سازمان ملل متحد پیوسته ایم: تأمین مالی خدمات حیاتی، پیشگیری، ارتقای اقدام پلیس و عدالت، و جمع آوری داده.

در 10سال گذشته، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد از 44 کشور در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین به منظور تقویت پاسخگویی پیشگیری از جرم و عدالت کیفری به خشونت جنسیت مدار علیه زنان، حمایت کرده است. دفتر ما در حال حاضر در پیشنویس برنامه های اقدام کشوری، تقویت سیستم های مراجعه، حمایت از پزشکان قانونی و کلینیک های تخصصی، و آموزش دادستان ها، افسران پلیس و اپراتورهای تلفن های اورژانس مساعدت می نماید.

ما، با همکاری شرکای خود، و با برنامه های جهانی و کشوری، مساعدت های فنی قربانی مدار، از جمله ابتکار مرکز توجه سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا در قرقیزستان و مکزیک، و برنامه مشترک جهانی سازمان ملل پیرامون خدمات حیاتی برای زنان و دختران در معرض خشونت در مصر، گوآتمالا، پاکستان، تونس و ویتنام را ارائه می دهیم.

از زمان شروع بحران کووید-19، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد ابزار و آموزش ها را به منظور تداوم ارائه خدمات حیاتی به زنان و دختران قربانی خشونت در طول این همه گیری، فراهم کرده است.

علاوه بر این، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در حال انجام تحقیق در خصوص موضوع زن کشی، از طریق گزارش جهانی قتل و آدم کشی است. دفتر ما در حال ارزیابی تأثیر کووید-19 بر خشونت جنسیتی و تأثیر آن بر پاسخ های سیستم عدالت کیفری به منظور کمک به ایجاد راه حل های هدفمند می باشد.

به منظور حفاظت از حقوق زنان، استراتژی های بازیابی کووید، در دو سطح کشوری و بین المللی، می بایست از خشونت پیشگیری کنند و به طور مؤثرتری پاسخگوی خشونت جنسیتی باشند، و حاکمیت قانون را تقویت کنند.

توامندسازی از طریق آموزش و شغل های آبرومند، قدرتمندترین عامل برای برابری جنسیتی است، و برنامه ها و خط مشی ها می بایست برای بازیابی بهتر، بر زنان و دختران سرمایه گذاری کنند تا برای تغییر پایدار بتوانند مدیر خود باشند.

در این روز جهانی برای پایان دادن به خشونت علیه زنان، بیائید امنیت و عدالت را برای زنان به منظور داشتن جوامعی منصف و فراگیر بخواهیم.

****

برای اطلاعات بیشتر:
سونیا ای
سخنگو
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد
تلفن: 4990-26060 (1-43+)
آدرس پست الکترونیک: sonya.yee[at]un.org