Islamic Republic of Iran

 

نماینده کشوری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد از تلاش‌های جمعی مبارزه با فساد حمایت نمود

 

 

تهران، 9 دسامبر 2019 ـ به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد 2019، آقای الکساندر فدولوف، نماینده کشوری دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد در جلسه­ای که با همکاری نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران برنامه­ریزی گردیده بود، شرکت نمود.

در بیانات خویش، جناب آقای دکتر محمد نهاوندیان، معاون رییس جمهوری اسلامی ایران در امور اقتصادی بر اهمیت هماهنگی میان استراتژی­های حاکمیت و تجمیع قوا در مبارزه با فساد تاکید نمودند. ایشان بر نیاز به سیاست­گذاری­های سیستماتیک نسبت به ریشه­های فساد، تا اولویت قرار دادن برخورد با پرونده­های موردی و اتفاقات باور داشتند. ایشان دولت الکترونیک و خدمات الکترونیکی دولتی و همچنین ارتقا آگاهی­های عمومی نسبت به قوانین و مقررات را به عنوان فاکتورهای موثر در مبارزه با فساد برشمردند.

جناب آقای غلامحسین شافعی، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اهمیت تاثیرگذار ارتقا سلامت فرهنگ در مبارزه با فساد را خاطر نشان نمودند. با اشاره به منابع آماری، ایشان تأثیر منفی فساد بر توسعه اقتتصادی کشور­ها را بین 1 تا 8 درصد برشمردند.

جناب آقای مسعود خوانساری، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران بر نیاز به گسترش گفتگوهای چند وجهی میان نهادهای حاکمیتی، نمایندگان بخش خصوصی، سازمان­های غیردولتی، جوامع علمی و مردم باور داشتند. ایشان موضوعات تعارضات قوانین و مقررات، روند طولانی تشریفات اداری و عدم دسترسی گسترده به خدمات الکترونیکی را به عنوان ریشه­های اصلی فساد برشمردند. در مقابل، ایشان گسترش خدمات الکترونیکی و افزایش نظارت را، که می­توانند احتمالات بالقوه ارتکاب به فساد را کاهش دهند، پیشنهاد نمودند.

جناب آقای الکساندر فدولوف، نماینده کشوری دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران بر دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در پیشبرد اجرا کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد صحه گذاردند. ایشان بر این باور بودند که این مهم با به اجرا در آمدن فعالیت­ های متفاوتی تحت برنامه­های کشوری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران امکان­پذیر گردیده است. با اشاره به مکانیزم مرور کنوانسیون مبارزه با فساد سازمان ملل متحد، ایشان نقش مؤثر جمهوری اسلامی ایران، چه به عنوان کشور تحت بازبینی و چه به عنوان مرورگر، در چرخه اول و دوم مکانیزم مرور را خاطر نشان نمودند. ایشان اعلام آمادگی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای گسترش دامنه و حوزه­های فنی همکاری را ابراز نمودند.

این جلسه از 200 تن از مقامات عالی­رتبه نهادهای دولتی، وزارت­خانه­ها، صنایع، شرکت­ها و نمایندگی­های دیپلماتیک مقیم در تهران، از جمله سفارتخانه­ های بریتانیا، اسپانیا، دانمارک، سوئد، نروژ، ایتالیا، روسیه، بلژیک، فنلاند، مجارستان، رومانی، اسلونی، چک، یونان، قطر، بنگلادش، عراق، اکوادور، قبرس، تاجیکستان، آفریقای جنوبی، افغانستان و چندین کشور آفریقایی میزبانی نمود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر، لطفاً با مشخصات زیر تماس حاصل نمایید:
مهراج سینگ، دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران
تلفن: 81 ـ 77 83 87 88 (21 ـ 0098)
فاکس: 00 67 79 88 (21 ـ 0098)
پست الکترونیکی: mehraj.singh@un.org