Islamic Republic of Iran

 

بازدید کاردار سفارت پادشاهی نروژ از دو سازمان مردم نهاد در تهران

   

 دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران با همکاری و هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر بازدید کاردار سفارت پادشاهی نروژ، خانم اینگه­ بورگ گرونگ­ استاد به دو مرکز فعال در حوزه درمان و کاهش آسیب در تهران را برنامه ریزی کرد. این بازدیدها در راستای کمک ­های مالی سخاوتمندانه پادشاهی نروژ به فعالیت های دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران در زمینه درمان، کاهش آسیب، ظرفیت سازی و توانمندسازی گروه های آسیب پذیر به ویژه زنان مصرف کننده مواد مخدر انجام شد. دو مرکز مورد بازدید، مرکز درمان و بازتوانی پروین (مادر و کودک) در میدان خراسان، منطقه طیب و کارگاه خیاطی یاس در جاده قم بودند.

مرکز درمان و بازتوانی (مادر و کودک) پروین، در قلب میدان خراسان تهران، روزنه­ امیدی برای زنان معتاد در جستجوی بهبودی است. این مرکز که بخشی از مراکز جمعیت خیریه تولد دوباره است، محیطی امن و حمایتی را برای زنان مصرف کننده مواد، به ویژه مادران همراه با کودک، بدون کودک و زنان باردار فراهم می کند تا بر اعتیاد خود غلبه کنند و بار دیگر کنترل زندگی خود را به دست گیرند. مرکز درمان و توانبخشی پروین به عنوان اولین و تنها مرکز اقامتی در کشور که به مادران باردار خدمات رسانی می کند، شکاف مهمی را در خدمات حمایتی برای زنان آسیب پذیر پر می کند. این مرکز طیف وسیعی از خدمات بازتوانی را برای زنان معتاد به مواد ارائه می دهد که شامل درمان های غیر دارویی و حمایت از اسکان می شود. برای زنانی که به مرکز درمانی و بازتوانی پروین مراجعه می‌کنند، این مکان پناهگاهی است که می‌توانند از حمایت و مراقبت‌های مورد نیاز برای غلبه بر اعتیاد خود برخوردار شوند و فصل جدیدی از زندگی خود را آغاز کنند. کارکنان متعهد این مرکز به طور خستگی ناپذیری تلاش می کنند تا با ایجاد محیطی دلپذیر و حمایتی، بازتوانی و بهبودی را تقویت کنند.

کارگاه اشتغال (خیاطی) یاس از زنان سرپرست خانوار، زنان جوان و مردان بهبود یافته از مصرف مواد حمایت می کند. این کارگاه فرصتی را برای این افراد فراهم می کند تا با تولید البسه زیر با استفاده از وسایل خیاطی، مهارت های جدیدی را بیاموزند و امرار معاش کنند. اما کارگاه اشتغال (خیاطی) یاس چیزی فراتر از یک محل کار است؛ جمعیتی است که از افرادی که با چالش های مهمی در زندگی مواجه شده اند حمایت می کند و به آنها آموزش می دهد. پرسنل کارگاه با همکاری و مشارکت در تولید لباس زیر نه تنها برای خود و خانواده شان امرار معاش می کنند، بلکه در پیشگیری از آسیب های اجتماعی نیز مشارکت دارند. تمرکز این کارگاه بر ارائه آموزش و حمایت از زنان سرپرست خانوار متأهل که با مردان مصرف کننده مواد مخدر ازدواج کرده­اند و زنان جوان و مردانی که پس از مصرف مواد بهبود یافته اند، بسیار قابل توجه است. این افراد اغلب با موانع قابل توجهی برای اشتغال روبرو هستند و ممکن است برای یافتن کار معنادار تلاش و تقلا کنند. کارگاه اشتغال (خیاطی) یاس این چالش ها را می شناسد و فضایی را برای رشد و توسعه مهارت های جدید پرسنل فراهم می کند.

در جامعه ‌ای که مصرف مواد می‌تواند تأثیر قابل‌ توجهی بر افراد و خانواده‌ هایشان داشته باشد، کارگاه اشتغال (خیاطی) یاس نمونه‌ای درخشان از چگونگی ایجاد فرصت‌های شغلی و آموزشی است. این دو مرکز گواهی بر قدرت جامعه و اهمیت ارائه حمایتهای فنی، درمان و آموزش حرفه ای به گروه های آسیب پذیر هستند.

در این بازدید، خانم گرونگ­استاد، کاردار سفارت پادشاهی نروژ، بطور ملموس و مستقیم خدمات ارائه شده به دریافت­ کنندگان این خدمات، به ویژه زنان، در مرکز درمان و بازتوانی (مادر و کودک) پروین و کارگاه خیاطی یاس را بررسی کرد. خانم گرونگ­ استاد با گفتگو با پرسنل مراکز، درک عمیق تری از داستان زندگی آنها و نقش حیاتی که خدمات حمایتی فنی و توانبخشی در مسیر آنها به سمت بهبودی ایفا کرده است، به دست آورد.

این بازدید همچنین به تقویت همکاری بین دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران و ستاد مبارزه با مواد مخدر کمک کرد و فرصتی را فراهم آورد تا مسیرهای همکاری بیشتر در جهت ارائه­ کمک های فنی به دریافت کنندگان خدمات در دیگر استان ها که به چنین مداخلاتی نیاز دارند، گسترش یابد.