Islamic Republic of Iran

 


Regional Programme for Afghanistan and Neighbouring Countries

اسناد

 



پوستر خانواده متحد

برنامه جهانی آموزش مهارت های خانواده
برنامه های مهارت های خانواده، کارکردهای مثبت خانواده مختص و مناسب سنین مختلف را حمایت و تقویت می کند. چنین برنامه های مبتنی بر شاهدی در پیشگیری از مصرف مواد مخدر، خشونت و جرم، و در نتیجه در تحقق بسیاری از اهداف توسعه پایدار (SDGs) تأثیرگذار هستند. از سال ، واحد پیشگیری و بهداشت مواد مخدر زیر مجموعه بخش پیشگیری، درمان و بازپروری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد به طور فعال در بیش از 30 کشور با درآمد کم و متوسط چنین برنامه های شواهد مبنایی را ترویج داده و آزمایش می کند. این تجربه دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، نیاز به اجرای برنامه جهانی مهارت های خانواده مناسب با کشورهای کم درآمد و درآمد متوسط را ایجاد نمود؛ چرا که اکثر برنامه های مبتنی بر شواهد در کشورهای مرفه طراحی شده اند. دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ابتدا یک برنامه مهارت های خانواده با عنوان خانواده هایی است که در شرایط دشوار و نیازمند به اقدامات بشردوستانه زندگی می کنند: مانند بیجاشدگان داخلی، پناهندگان، افراد درگیر شرایط جنگی و پس از دوران جنگ، مردم ساکن مناطق کاملاً روستائی و غیره.   
 [Download - Fa]

 

راهنمای فنی:
پیشگیری، درمان، مراقبت و حمایت در برابر اچ آی وی برای مصرف کنندگان مواد مخدر محرک

پیشگیری، درمان، مراقبت و حمایت در برابر اچ آی وی برای مصرف کنندگان مواد مخدر محرک
روند پیشگیری، درمان و مراقبت اچ آی وی در میان افراد مصرف کننده مواد مخدر از آغاز همه گیری این بیماری بر نیازهای افراد تزریق کننده مواد مخدر و مخصوصا افراد تزریق کننده مواد شبه افیونی تمرکز داشته است. البته داده های موجود نشانگر خطرات مرتبط با اچ آی وی در مصرف غیرتزریقی مواد مخدر محرک و همچنین تزریق غیرایمن چنین موادی از جمله کوکائین، محرکهای نوع آمفتامین (به استثنای متیلن دی اکسی مت آمفتامین)  و مواد محرک جدید روان فعال هستند. علاوه بر این، مصرف مواد محرک با افزایش خطر انتقال اچ آی وی از طریق رفتارهای جنسی غیرایمن نیز در برخی زیرمجموعه های جمعیتهای اصلی توأم بوده است. هدف این مجموعه عبارت است از ارائه راهنمایی پیرامون اجرای برنامه های اچ آی وی، هپاتیت سی و هپاتیت بی برای افراد مصرف کننده داروهای محرک و افراد در معرض خطر ابتلا به این ویروسها.
 [Download - Fa]

 

مقاله ای برای بحث:

درمان اختلالات مصرف مواد محرک: روش های کنونی و چشم اندازهای امید بخش

کارشناسان در بسیاری از نقاط جهان نگران میزان بالای مصرف مواد روان محرک با اهداف غیرپزشکی، و همچنین بروز گستردۀ اختلالات مصرف محرک‌ها (PSUD)، یا به عبارتی وابستگی و اعتیاد به این مواد هستند. تعداد افرادی که به‌ طور منظم مواد روان‌ گردان مانند کوکائین، آمفتامین‌ها، مت‌آمفتامین‌ها و دیگر مواد روان محرک مصرف می‌کنند بیشتر از مصرف‌ کنندگان مواد افیونی و شبه افیونی است. اما با وجود تعداد بالای مبتلایان به اختلالات مصرف مواد محرک در سراسر جهان، این افراد تماس چندانی با مراکز سلامت و حمایت‌های اجتماعی ندارند و برنامه‌های درمانی مربوط به آن‌ها نیز بسیار نامناسب است. در بسیاری از کشورها، برنامه‌های درمان مصرف مواد به‌ طور خاص برای درمان وابستگی به الکل و مواد افیونی طراحی شده‌است و برای درمان اختلالات مصرف محرک‌ها مناسب نیست. به ‌ویژه، الگوی درمانی مرکب از مداخلات پزشکی و حمایت اجتماعی به‌ ندرت برای درمان مصرف‌ کنندگان محرک‌ ها استفاده می‌شود، که این خود باعث بی ‌علاقگی این گروه از مصرف‌کنندگان به شرکت در برنامه‌های درمانی شده است. ازاین ‌رو، در پاسخ به تقاضای کشورهای عضو، گروهی متشکل از کارشناسان 25 کشور جهان با همکاری کارکنان دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جلساتی نظرات خود را به اشتراک گذاشته و مقاله مباحثه حاضر در مورد درمان اختلالات مصرف محرک‌ ها را تهیه کردند، که به توصیف مداخلات جامع کنونی، شامل کاربرد مداخلات موفق و امید بخش، می‌پردازد. این گروه از کارشناسان با گردآوری شواهد علمی و نظرات کاروران، پیشنهادهایی مقدماتی برای یکپارچه‌ سازی درمان‌ های دارویی و روانی-اجتماعی ارائه دادند.
 [Download - En]

 



پوستر:
حمایت از والدین برای مراقبت از کودکان خود در همه گیری کووید-19

بدون شک بیماری کرونا زندگی خانوادگی را تغییر داده است. این بیماری بر سلامتی کودک پیامدهایی جدی دارد. شواد نشان می دهد که رابطه کودکان با والدین یا مراقبان اصلی خود، یکی از مهم ترین شاخص ها در رابطه با سلامت و تندرستی فعلی و آینده آنان و همچنین احتمال روی آوردن آن ها به رفتارهای پر خطر مانند مصرف مواد مخدر و رفتارهای خشونت آمیز محسوب می شود. در شرایط اضطراری سلامت و در اثر فشارهای عصبی، والدین با تنشی بیش از پیش روبه رو می شوند و کودکان نیز خشونت و آسیب پذیری بیشتری را تجربه می کنند. با افزایش فشارعصبی بر والدین، بسیاری از دیگر آسیب ها، از جمله خشونت علیه کودکان نیز ممکن است بیشتر شود. منابع آموزش مهارت های خانوادگی، کارکرد مثبت خانواده متناسب و مختص هر سن را تقویت می کند. چنین ابزاری در پیشگیری از مصرف مواد مخدر، خشونت و جرم، مؤثر واقع می شوند.
 [Download - Fa]

 



مقاله‌ای برای بحث:
معیشت پایدار: چشم‌اندازی جامع ‌تر

حمایت و ادغام اجتماعی به ‌منظور پیشگیری از مصرف مواد مخدر غیرمجاز، اچ‌ آی‌ وی/ایدز و جرم

دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد  و جامعه بین‌ المللی از مفهوم معیشت پایدار به‌عنوان مبنای فعالیت خود درزمینه توسعه جایگزین به‌ دفعات استفاده کرده‌اند. تا به امروز، هدف اصلی مداخلات در این حوزه، تأمین معیشت پایدار جایگزین برای خانواده‌ های کشاورز بوده است تا از وابستگی آن‌ها به کشت محصولات غیرقانونی پیشگیری شود. نتیجه مطلوب و مهم این روش، پایان دادن به کشت مواد مخدر غیرقانونی از طریق ایجاد درآمد جایگزین است. با توجه به اینکه تقریباً نیمی از جمعیت جهان اکنون، به دلیل مهاجرت شهری در کشورهای دارای درآمد کم و متوسط، در شهرها زندگی می‌کنند، مقاله حاضر به مفهوم و مداخلات معیشت پایداری می‌ پردازد که خطرات بهداشتی درزمینهٔ مواد مخدر و جرائم در مناطق شهری را هدف قرار می ‌دهد. این مقاله چنین استدلال می‌کند که مداخلات مربوط به مواد مخدر، اچ ‌آی ‌وی/ ایدز و جرائم می‌ توانند دارای تأثیر بیشتر و پایدارتری باشند، و درصورتی‌ که به آن‌ها ارجحیت داده شود و دائماً با مداخلات معیشت پایداری همراه باشند که عوامل زمینه‌ای را آماده می ‌سازند، کسب منفعت کامل گروه‌ های هدف را مقدور ‌سازند.
 [Download - Fa]

 



بروشور:
اکنون زمان اقدام است!

اقدامات عملی و مشخص برای جلوگیری از مصرف غیرپزشکی داروهای
 تحت کنترل، درمان اختلالات سوءمصرف مواد مخدر،
حمایتهای اجتماعی و مراقبتهای بهداشتی-درمانی برای افراد آسیب دیده
 [Download - Fa]

 

 



دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی:
راهکارهای شناسائئ و مدیریت مصرف مواد مخدر و اختلالات مصرف مواد مخدر در بارداری

این راهکارها به منظورامکان ارائه کمک کارشناسان به زنان باردار یا زنانی که اخیرا زایمان کرده اند و از الکل یا مواد مخدر استفاده می‌کنند یا دچار اختلال مصرف مواد مخدر هستند، تدوین شده اند، تا این دسته از زنان بتوانند هم سلامت خود و هم سلامت جنین یا نوزاد خود را ارتقا دهند. این راهکارها در پاسخ به درخواست سازمانها، مؤسسات و افراد برای راهنمایی فنی در زمینه تشخیص و مدیریت مصرف الکل و سایر مواد مخدر و اختلالات مصرف مواد مخدر در زنان باردار تدوین شده‌اند. این مجموعه همزمان با توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت در راستای پیشگیری و مدیریت مصرف تنباکو و در معرض دود دست دوم سیگار بودن در دوران بارداری تدوین شده‌اند. در حال حاضر، هیچ راهکار جهانی حاوی توصیه‌های شواهد مبنایی برای شناسایی و مدیریت مصرف مواد مخدر و اختلالات مصرف مواد مخدر در بارداری وجود ندارد. تعدادی از کشورهای با درآمد بالا راهکارهای ملی برای پوشش چنین مسائلی تهیه کرده‌اند اما کشورهای با درآمد متوسط و پایین فعلاً به چنین راهنمایی دسترسی ندارند. 
 [Download - Fa]

 



راهنمای فنی:
پیشگیری از انتقال اچ آی وی از مادر به فرزند در زندان ها

احتمال ابتلا به اچ آی وی، سل و سایر عفونت ها در میان زمان در زندان بیشتر از مردان است بدین گونه که شیوع اچ آی وی در میان زنان در زندان بیشتر از هم مردان در زندان و هم زنان در خارج از زندان است. از این رو، روند مذکور می تواند به افزایش میزان فرزندان در معدض ابتلا به اچ آی وی متولد شده در زندان در مقایسه با فرزندان متولد شده خارج از زندان منجر گردد. به عنوان مثال، شیوع اچ آی وی در میان زنان در زندان های آفریقای مرکزی و غربی تقریبا دو برابر مردان اس و در اروپای شرقی و آسیای مرکزی، این میزان به تقریبا 3 برابر افزایش می یابد. هدف از این راهنمای فنی عبارت است از پشتیبانی از تلاش های کشورها در راستای افزایش ظرفیت خو برای امحای انتقال اچ آی وی از مادر به فرزند در زندان ها و تحقق هدف غایی پایان ایدز به عنوان تهدید سلامت عمومی تا سال 2030 و عدم جاماندگی هیچ کس.
 [Download - Fa]

 



راهنمای فنی – ویراست به روز شده ۲۰۲۰:
پیشگیری، آزمایش، درمان، مراقبت و حمایت در برابر اچ آی وی در زندان ها و سایر مراکز دربسته: بسته جامع مداخلات

اچ آی وی و سل از جمله عوامل اصلی بیماری و مرگ و میر در زندان ها و سایر مراکز دربسته هستند و به مسئله قابل ملاحظه سلامت عمومی در کلیه مناطق دنیا تبدیل شده اند. خطر عفونت اچ آی وی بر افراد نگهداری شده در زندان ها، افراد مشغول کار در زندانها، خانواده های آنها و کل اجتماع اثرگذار است. بنابراین، ارائه مداخلات اچ آی وی در این مراکز هم برای افراد نگهداری شده در زندان ها و هم افراد شاغل در آنها و سایر مراکز دربسته ضرورت دارد.
 [Download - Fa]